torstaina, toukokuuta 28

Kesä, kärpäset ja Kajaani

Kahdesta ensimmäisestä alkaa olla jo jokin vainu näilläkin korkeuksilla. Oli aika karu pudotus Virtain lämmöstä tänne pohojosen hyytäville perukoille. Ensimmäsenä työpäivänä lähdin urheasti pelkät huppari ja farkut päälläni, mutta ulkonahan oli jäätävä viima ja lämpömittari oli hädin tuskin plussan puolella.

Tänään tulee muutes täyteen kaksi viikkoa elämää täällä päin Suomea. Tiistaina loppui työt siltä erää, eilinen menikin sitten metsästäessä uusia. Puhelinmyyntiähän olisi tarjolla vaikka hevoset söisi, mutta miksi minun pitäisi mennä hikoilemaan sinne toimistoon huonojen myyntitaitojeni takia? Silloin joskus ehkä kolme kesää sitten vietin yhden heinäkuun rukoillen tyyppejä ostamaan lehtiä että jotain palkkaa sentään tulisi. Tein tasan sen yhden kuukauden hommia ja käteen jäi jotain 700 €. Nykysellään nuokin paikat tosin ovat tainneet viisastua, että siellä saa edes jonkinlaista tuntipalkkaa siitä tyhjän takia istumisesta.

Kaiken lisäksi olen laiska paska. Setäni emännän kautta oli ensin tiedossa töitä Työttömien yhdistykselle tekemään tiedotteita ynnä muita semmoisia, mutta se olisi kestänyt tasan tarkkaan koulun alkuun asti. Eli käytännössä ei olisi ollut lomaa ollenkaan ja kaikilla hienoilla lomasuunnitelmilla olisi voinut heittää kuikkaa. Ja työkkäristä olisi pitänyt käydä rukoilemassa jonkinlainen rahoitus moiseen, vaikka aika monihan tuota on jo epäillyt että mahdanko opiskelijana saada minkäänlaista rahoitusta omaan palkkaani. Sitten minua vinkattiin tuonne ISS:n suuntaan, josta voisi saada siivoushommia, joten kysyin ottaisivatko he minut pelkäksi kesäkuuksi töihin. Perjantaihin mennessä kuulema tulee vastausta tähän kysymykseen. Jos se menee penkin alle, sitten tämä tyttö menee työkkäriin ja heittää hyvästit lomasuunnitelmille. Okei, olen itse inissyt että pitäs saada rahaa ja töitä, mutta haluaisin myös lomailla. Työt ja loma kuuluivat kumpikin minun alunperäisiin kesäsuunnitelmiin. Mutta saa nyt nähdä kuinka käy...

0 kommenttia tähän asiaan.: