maanantaina, huhtikuuta 20

Hei, olen homo.

Kyllä, vaikka olen nainen voin sanoa itseäni homoksi. Se ei ole mikään laki, että vain miehet olisivat homoja ja naiset lesboja.

Eikä se ole ainut asia, joka suurinta osaa valtavirta(hetero)väestöä ihmetyttää...

”Kumpi teistä on sit niinku se mies ja kumpi nainen?”
Kun kaksi naista seurustelee, moni tulee sitten ihmetellen kysymään että kumpis meistä on se mies ja kumpi se nainen. Toisaalta sen ymmärtää tässä heteronornatiivisessa yhteiskunnassa, yleensä kun parisuhteessa on Mies ja Nainen. Mutta siltikin kaksi naista pysyy naisina, vaikka he eläisivätkin parisuhteessa. On toki ns. butcheja eli miehekkäistä lepakoita, mutta kyllä heiltäkin naisten varustukset löytyy.

”Miten te teette sen?”
Yleensä tämän kysymyksen kuulee mieheltä, jonka kokemukset lesbojen välisestä makuuhuone-elämästä rajoittuu vain pornoteollisuuden tuottamiin mielikuviin. Yleensä annan kuitenkin asian olla, sillä jos alkaisin kertomaan kaiken mitä vällyjen välissä voi tapahtua, siihen ei riittäisi yksi ilta. Ja sitä paitsi, en minäkään kuljeskele kyselemässä heteroilta mitä he tekevät lauantai-iltaisin peiton alla.

”Saako tulla katselemaan?”
Jälleen kerran yksi miesten suusta kuultu kysymys... Eiköhän noi aikuisviihdeliikkeet täynnä kyseistä materiaalia ihan tarpeeksi.

”Eikö sulla koskaan tuu ikävä kikkeliä?”
Öö-ö. Ei. Jos tulisi, niin tuskinpa olisin vain tyttöjen kans. Ja kyllä, kokemuksia löytyy myös vastakkaisen sukupuolen kanssa, joten tiedän mistä puhun.

”Ai, ootsä ollut joskus heterokin?”
Tämä kysymys tulee siinä vaiheessa, kun kerron olleeni joskus ihastunut poikiin tai että olen ollut niiden kanssa ”silleen” (sen jälkeen äijillä alkaakin hirveä puolustelu, ettei paria kertaa voi laskea ja etten voi oikeasti tietää olenko lepakko).

”Ei toi voi olla lesbo kun se ei näytä lesbolta.”
Valtavirran käsitys on ehkä se, että lesbon voi olla vain lyhythiuksinen, maastohousuissa ja flanellipaidassa viihtyvä yksilö. Mutta kun se ei ole näin yksinkertaista... Ihmisiä mekin olemme ja mekin olemme erilaisia vaikka satummekin tytöistä tykkäämään.

Yleensä kyselyn saa lopetettua kysymyksellä ”miltä tuntuu olla hetero tai mistä sä edes voit tietää että oot varmasti hetero?” Tätä kyllä seuraa enemmän tai vähemmän pitkä, vaivaantunut ja epäselvä perustelulitania, jonka jälkeen aihe vaihtuu johonkin aivan muuhun.

Siinä nyt varmaan Top 6 olettamukset ja kysymykset johon törmää, jos uusi tuttavuus (varsinkin baarissa...) sattuu huomaamaan tai kuulemaan jonkun seuralaisista olevan vinossa. Aluksi se oli joo ihan viihdyttävääkin, mutta nyt voisi olla jo paikallaan kuulla jotain uutta...

Joten hei! Mielikuvitusta peliin seuraavalla kerralla.

1 kommenttia tähän asiaan.:

Maffa kirjoitti...

Joo juurikin näin. Mutta yksi puuttu "ai hei vau ootte lesboja, saanko tulla mukaan (vällyjen väliin)" näin niinku miesten suusta...